Android Wear 2.0 dorazil na hodinky Huawei Watch

Majitelé dva roky starých chytrých hodinek Huawei Watch (W1) se dočkali aktualizace na nejnovější verzi „hodinkového“ systému Android Wear 2.0. Pro získání updatu je potřeba mít ve smartphonu nejnovější verzi aplikace Android Wear a aktualizaci vyvolat přímo z hodinek.

Android Wear 2.0 přináší mnoho nových funkcí a také změnu grafiky prostředí. Nejviditelnější je částečně rotující hlavní nabídka podél okraje ciferníku kruhových hodinek. Přímo z prostředí je nový také přístup do Google Play marketu s aplikacemi pro hodinky. Čeština v prostředí zatím chybí.

První generace Huawei Watch obsahuje reproduktor, a tak lze hodinky využít k telefonování, ale pouze s připojeným smartphonem (samostatnou SIM hodinky nepodporují). Nevýhodou je přechod hlasového ovládání z Google Now na Google Assistant, který zatím nevládne češtinou, takže hodinky nebudou rozumět česky diktovaným slovům, ačkoli ve starší verzi to uměly.

Jak vybrat chytré hodinky:

Diskuze (8) Další článek: Samsung za necelý měsíc prodal 5 milionů Galaxy S8 a Galaxy S8+

Témata článku: Huawei, , , , , , , , Připojený smartphone, První generace, #Huawei, Wear, Watch, Hlavní nabídka, Dora, #Android, Redakční fotografie, K telefonování, Android Wear, Hod, Huawei Watch, Móda,