Česko je 6. nejbezpečnější země světa [interaktivní mapa]

Na webu www.VisionOfHumanity.org najdete mapu Global Peace Index 2016, která hodnotí, jak bezpečno je v jednotlivých zemích. Samozřejmě také u nás můžete být ve špatný čas na špatném místě, ale celkově to vypadá, že je na tom Česká republika naprosto skvěle!

Klepněte pro větší obrázek
Příjemný pohled, že? Posouvání a přibližování mapy je samozřejmost, ale všimněte si také ovládacích prvků a trochu si s mapou pohrajte.

Můžeme se ptát, kdo, proč, jak, podle jakých informací žebříček sestavuje a co vlastně výsledek znamená. Některé odpovědi najdete v dokumentu The Global Peace Index 2016 Report), hledisko si můžete zvolit také pod tlačítkem Specify Indicator v pravém horním rohu. Za důležitější však považuji, že pro Česko má GPI skvělý vývoj. Letos jsme šestí, loni a předloni dvanáctí a roce 2009, kdy žebříček vyšel poprvé, jsme byli 18.

Z našich sousedů nás překonalo pouze Rakousko, na absolutní špičce se po celou dobu existence GPI drží Island, naopak na chvostu je z celkem pochopitelných důvodů Sýrie, Jižní Sudán, Irák, Afghánistá, Somálsko…

Diskuze (5) Další článek: Apple úmyslně nezašifroval jádro v iOS 10. Chce vylepšit výkon

Témata článku: , Sýr, Posouvání, Jižní Súdán, Sýrie, Mapa, Země, Chvost, Příjemný pohled, Pochopitelný důvod, Svět, Země světa, Interaktivní mapa, Súdán, Česko