Garmin Oregon 750t: První krok ke geocachingu bez počítače [recenze]

  • Garmin Oregon 750t je turistický navigační přístroj
  • Navazuje na starší řadu 6xx
  • Jeho nové funkce zaujmou hlavně příznivce geocachingu

Nový Garmin Oregon z řady 7xx se dokáže připojit k internetu, propojit s webem geocaching.com, jednotlivě nebo i hromadně z něj stáhnout seznamy keší a zapsat nalezené poklady. Bez počítače.

Plusy

  • Výborný turistický navigační přístroj
  • Odolnost a výdrž
  • Komunikace s webem geocaching.com
  • Velká paměť, slušná rychlost

Minusy

  • Některé nevyladěné online funkce u testovaného modelu
  • Pomalé odezvy seznamu keší s mnoha položkami (desetitisíce)
  • Vyšší cena

Testovaný Oregon 750t se prodává za 16 490 Kč. Oregon 750 Pro nemá mapu Evropy TopoActive a stojí 14 990 Kč. Oregonu 700 Pro chybí ještě fotoaparát a dodané dobíjecí akumulátory a má doporučenou cenu 12 290 Kč.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek 
Na pohled je téměř stejný jako předchozí řada

Podívejte se na prezentaci Garminu, která ukazuje hlavní novinky Oregonu 7xx:

Mám přece mobil

Geocaching bez počítače už přece existuje. Groundspeak, provozovatel databáze geokeší, nabízí mobilní aplikace pro Android i pro iPhone. V nich si najdete nejbližší nebo jinou keš, necháte se k ní prostřednictvím mobilu navést a svůj nález pak můžete rovnou zapsat. Takže Garmin, který tyto funkce přidává do nejnovějších Oregonů, vlastně už moc nového nabídnout nemůže.

To, co už běžně děláme v mobilech, ale nabízí přímo v outdoorovém navigačním přístroji. S některými omezeními a současně se zásadními výhodami. Oregon je totiž obrněná krabička, o kterou není třeba mít strach, když je na karabině pověšená na opasku a šplháte nahoru svahem po čtyřech. Když spadne na zem nebo do vody, jen ji otřete a pokračujete dál. Na jednu sadu baterií vydrží navigovat několikrát déle než telefon, a když se akumulátory vybijí, stačí je vyměnit za nové.

Kromě geocachingu, na který se novinky soustředí, nabídne Oregon 7xx samozřejmě i řadu běžných navigačních funkcí pro turistiku a jiné venkovní aktivity. S omezeními se s ním dá navigovat i v autě.

Klepněte pro větší obrázek 
Podobně jako v autonavigacích je možné Oregon používat i na šířku. Na obrázku je jinak routovatelná mapa celé Evropy TopoActive, která se dodává k některým modelům

Témata článku: , , , , , , , Apple iPhone 4GB, Apple iPhone SE, GEO, Mezera, Krok, Dlaždice, Connect IQ, Hlavní menu, Český překlad, Turistika, Velký obrázek, Garmin Connect, ESR, Vrš, Designový rozdíl, GSA, Kompletní popis, Oregon,