Sony možná vrátí do hry kompaktní top model. Co nás čeká na podzim?

Sony je známé tradicí kompaktních smartphonů odvozených od vlajkových modelů. S nimi většinou sdílely většinu parametrů, až na velikost a rozlišení displeje, plus samozřejmě odlišnosti vyplývající z fyzické velikosti (rozměry, hmotnost, kapacita baterie).

Tuto tradici Sony porušilo loni, kdy vydalo model Xperia X Compact, jenž nebyl zmenšeninou vlajkového modelu, ale spíše kompaktním modelem vyšší střední třídy. Letos by se podle spekulací zveřejněných portálem Playfuldroid.com mělo Sony vrátit do starých osvědčených kolejí.

Na podzim by se vedle nového vlajkového modelu Xperia XZ1 měla objevit zmenšená Xperia XZ1 Compact, která má obsahovat 4,6palcový HD displej, procesor Snapdragon 835, 4 GB RAM a 64GB úložiště. Vsadit si můžeme také na fotoaparát Motion Eye se schopností natáčení ultrazpomaleného videa. Sony samozřejmě nic z toho nepotvrdilo, ale na zářijovém veletrhu IFA 2017 v Berlíně obvykle své novinky představuje, takže letos by to nemuselo být jinak.

Diskuze (1) Další článek: V USA se bude zřejmě prodávat Samsung Galaxy S8 Active. Tady je první fotka

Témata článku: Sony, , , , , , , , Sony Xperia X Compact, TOP, Top model, Model, Zveřejněný portál, Son, Podzim, Komp, Kapacita baterie, Kompakt, Skvělá nabídka, Playfuldroid, Motion, Kompaktní model, Zmenšená Xperia, Mode