Nokia 3310 je vlastně překrytovaná Nokia 222 a had na ní vypadá hůř než před 17 lety [video]

Nokia 3310 se těší asi největší pozornosti ze všech představených novinek na veletrhu MWC 2017 v Barceloně. Nemůžeme Finům upřít, že znovuzrození takové legendy, kterou stará 3310 z roku 2000 byla, je bezesporu geniální marketingový tah.

Přitom to firmu HMD Global skrývající se za marketingem „Nokia Phones“ vlastně ani moc nestálo. Stačilo vzít vnitřnosti existujícího tlačítkového modelu Nokia 222, předat designérům na Tchaj-wanu nákresy staré Nokie 3310 a nechat je vytvořit novou podobu pasující na aktuální hardware.

A jak jsme přišli na to, že nová 3310 je vlastně jen překrytovaná Nokia 222? V menu se stačilo podívat do informací o telefonu – po připojení přes Bluetooth se opravdu zařízení hlásilo jako Nokia 222 a že 3310 je jen alias, nám nakonec potvrdila i obsluha stánku. Ale proč ne, stejný základ s jiným modelem ničemu nevadí.

Další milou připomínkou starých časů Nokie je známé zvonění Nokia Tune, které na mobilech patří k nejzdařilejším. Proti monotónnímu přednastavenému vyzvánění iPhonů, které si většina uživatelů ani nemění, je to úplná symfonie. Horší je to ale se známou hrou Had (Snake). Zde se připomínka minulosti tak úplně nepovedla.

Starý had na Nokiích byl součástí prostředí, byl schematický a „tetrisově“ jednoduchý. V nové Nokii 3310 jde o javovou aplikaci od Gameloftu, který se snažil hadovi vtisknout realističtější podobu. Bohužel na barevném QVGA displeji vypadají tyto snahy všelijak a tato reinkarnace se podle nás úplně nepovedla.

A jak hodnotíte návrat Nokie 3310 vy? Napište nám do diskuze.

Diskuze (40) Další článek: Samsung v březnu vyrobí 5 milionů „es osmiček“. V dubnu pak o 2 miliony více

Témata článku: Nokia, , , , Nokia 222, Nokia 3310, Nokia 3310 (2017), Symfonie, Marketingový tah, Starý čas, Tetris, Stejný základ, Největší pozornost, Gameloft, Nákres, Obsluha, Let, Pře, QVGA, Nokia Tune, Reinkarnace