Google rozšířil navigaci o trasy pro vozíčkáře. Brzy by měly fungovat i v Praze

Google rozšířil navigaci v Google mapách o bezbariérové trasy pro vozíčkáře. Chce jim postupně umožnit plnohodnotnou navigaci v centrech velkých měst, aby měli jistotu, že trasu zvládnou projet se svým invalidním vozíkem. Funkce navíc může posloužit i maminkám a tatínkům s dětskými kočárky. Google dodává, že funkci postupně zpřístupní v centrech vybraných měst po celém světě. Jako první se na řadu dostal Londýn, Tokio, Mexico City, Boston a Sidney. Další města budou přibývat postupným tempem.

Představení Google map s trasami pro vozíčkáře a kočárky:

Navigace pro vozíčkáře je jednoduše dostupná. Poté, co si vyhledáte trasu, klepnete na Androidu na ikonu hromadné dopravy a následně na tlačítko Možnosti. V rámci filtrací tras (nejlepší, méně přestupů, méně pěších přesunů) bude nově zobrazena položka „Přístupné pro vozíčkáře“. Funkce bude fungovat i v Google mapách na systému iOS. Z českých měst by se trasování pro vozíčkáře měla nejdříve dočkat Praha. Soudíme tak podle titulní fotografie z blogu Googlu, na němž je zvěčněna stanice metra B, Rajská zahrada.

Zdroj Google Blog

Váš názor Další článek: Apple WWDC 2018: Čekáme iOS 12, iPady Pro s technikou iPhonu X a haldu dalších novinek

Témata článku: Google, , , , , , , , , Google blog, Pro +, Mapa, Mexiko, Trasa, Plnohodnotná navigace, Brzy, Tokio, Routes, Boston, Maminka, Zahrada, Funkce, České město, Invalidní vozík, Vozíčkář,