I senioři chtějí chytrý mobil. Doro pro ně má pár unikátních funkcí

Specialista na telefony pro seniory, švédská společnost Doro, uvádí na český trh tři novinky. Jednoduchý tlačítkový model Doro 1360 i véčko Doro 2404 vypadají na seniorskou klasiku, ale nás zaujal hlavně smartphone Doro 8040, protože slábnoucí zrak neznamená, že se chcete vzdát pokročilých funkcí.

Novinky spojuje design přizpůsobený seniorům: snadné ovládání, velké písmo na displeji, čistý a hlasitý zvuk, asistenční SOS tlačítko a přibalený dok, který zajistí nejen stále nabitou baterii aniž by bylo potřeba se trefovat drobným konektorem do zdířky, ale také dá telefonu „jeho místo“ v domácnosti s displejem stále vystaveným zběžné kontrole. Všechny tři modely mají FM rádio, svítilnu a jsou kompatibilní s naslouchátky.

I senioři chtějí smartphone

Doro 8040 je chytrý telefon se vším všudy – umí fotit, má dotykový displej a umí instalovat aplikace, začátečníci ocení názorný návodem umístěný přímo v mobilu. Co jej odlišuje od stovek běžných Androidů, je My Doro Manager – nástroj pro vzdálenou správu telefonu. Nevadí, když uživatel zcela nezvládne pokročilé funkce mobilu – mladší a technicky zdatnější příbuzný může přes internet do mobilu přidávat kontakty, zesílit hlasitost vyzvánění, upravit nastavení, pomoci dohledat telefon díky lokalizaci, nebo třeba nahrát fotky do galerie.

Klepněte pro větší obrázek
Chytrý telefon Doro 8040 lze koupit za 5 499 Kč, aplikace My Doro Manager je zdarma.

Seniorská klasika

Tlačítkový Doro 1360 a véčkový Doro 2404 jsou jednoduché a dostupné přístroje pro snadné telefonování a psaní krátkých zpráv. Kvalita zvuku, citlivost a jednoduchost ovládání jsou opět maximální, trumfem je výdrž až 10 dní na jedno nabití.

Klepněte pro větší obrázek
Nejjednodušší Doro 1360 je k dostání za 899 Kč.
Klepněte pro větší obrázek
Véčkové Doro 2404 přijde na 999 Kč. Telefony budou k dispozici u vybraných prodejců (Alza.cz, CZC.cz, Mall.cz, Electro World, Smarty adal.).
Diskuze (25) Další článek: Valentýn je za dveřmi a červených telefonů není nikdy dost. OnePlus 5T přichází s novou barvou

Témata článku: Doro, , , , , , , , Vybraný prodejce, Funkce, Unikátní funkce, Electro world, Nabitá baterie, Chytrý mobil, Čistý zvuk, Senior, Vzdálená správa, My Doro Manažer, MOBI, F +, Slábnoucí zrak, Krátká zpráva, Český trh, Drobný konektor, Displej,