T-Mobile vylepšil službu Chytré auto. Nově umí posílat tísňové SMS, na podzim přibude Wi-Fi

Chytré auto od T-Mobilu je teď ještě o něco chytřejší. Do služby přibyly dvě nové funkce: 1. SOS tlačítko, které v případě nehody rozešle tísňovou SMS zprávu na předem stanovený seznam kontaktů, 2. zobrazení až tří aut na mapě současně. Na podzim slibuje operátor službu Wi-Fi hotspotu.

Uživatelé nově najdou v aplikaci SOS tlačítko s možností zadat až pět kontaktů na své vybrané blízké nebo přátele. V případě dopravní nehody lze pak stisknutím SOS tlačítka všem těmto lidem odeslat bezplatnou SMS zprávu v předem nadefinované podobě s přesnou polohou vozidla, a požádat tak o pomoc.

Dalším vylepšením je rozšíření počtu vozů, které lze současně sledovat na mapě, z jednoho na tři. Toho mohou využívat třeba rodiny s více auty, jež tak lze mít současně pod kontrolou. Nové funkce mohou již nyní využívat majitelé přístrojů s operačním systémem Android, pro iOS zařízení budou zpřístupněny do konce týdne.

Chytré auto je vlastně malá krabička vybavená SIM kartou, kterou zapojíte do OBD portu (ten mají všechny vozy vyrobené od roku 2001). Zařízení se přes mobilní síť T-Mobilu propojí s aplikací Motion a následně čte z vozu data a posílá informace o stylu jízdy, pohybu, poruchách, spotřebě paliva a bezpečnosti přímo do aplikace v mobilním telefonu.

Diskuze (6) Další článek: Microsoft má problém. Kaspersky si na něj stěžuje u Evropské komise

Témata článku: , , , , , , Mobil, Dopravní nehody, Auto, Podzim, MOBI, Obd port, T - Mobil, Motion, F +, Nov, Sos tlačítko, Chytré, Stisknutí, Posila, T Mobil